Thuisbezoek-projecten

Thuisbezoek

Het Thuisbezoek is een verzamelnaam van verschillende activiteiten en vindt plaats bij en met alleenstaande ouderen die graag contacten met leeftijdsgenoten willen, maar door omstandigheden dit moeilijk alleen kunnen realiseren. Het doel van het thuisbezoek is om het netwerk van hen te verbeteren en waar mogelijk uit te breiden. De vrijwilligers kunnen daar een handje bij helpen.

Thuishuiselijke zondagen

Elke eerste en derde zondag van de maand kunt u een gezellige middag doorbrengen. De oudere is van harte welkom van 13:30 uur tot 15:30 uur om langs te komen voor een kopje koffie, wat lekkers, een spelletje, een creatieve activiteit of om gewoon gezellig de zondagmiddag met elkaar door te brengen.

ANWB AutoMaatje

De vrijwillige vervoersservice voor en door eigen bewoners. Als een oudere minder mobiel is, geen eigen auto heeft, of openbaar vervoer/taxi is een probleem? Dan kan de oudere gebruik maken van AutoMaatje.

Thuisbus

De Thuisbus is een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen in de eigen wijk. (lokaal) Thuishuisproject zoekt in een buurt een plekje om te gaan staan met de bus. Dan gaat de luifel uit en het terras wordt eronder geplaatst. De koffie gaat aan en de gezelligheid kan beginnen.

Thuishuis-Café

In de winter is het te koud om buiten voor de Thuisbus te zitten, en dus gaan we in de maanden januari, februari en maart naar binnen, in het Thuishuis-Café! Gezellig in een locatie in het centrum, bij een warm haardvuurtje is er dan om de week op een middag van 14:00 tot 16:00 uur het Thuishuis-café.

Thuishuiselijke dinsdagen

Vanaf februari staan onze vrijwilligers in de startblokken om op de dinsdagen in februari en maart een leuke en vooral gezellige bijeenkomst te organiseren voor alleenstaande ouderen in een lokale horecalocatie.

Thuistafel

Tijdens het jaarlijkse bloemencorso, een ‘ontmoetingstafel’ met koffie/thee en een gezellig praatje!

Winterfeest

Het winterfeest is altijd op een zondagmiddag voor kerst in de decembermaand. Het is een gezellige middag met een hapje, drankje en een creatieve activiteit zoals kerststukjes of kaarten maken.

OuderMaatje

Als oudere op zoek is naar een Maatje van eigen leeftijd. Iemand om gezellig mee te kletsen over vroeger, iemand met dezelfde interesse of om samen een hobby mee uit te oefenen? Dan kan een oudere zich opgeven voor OuderMaatje.